Projecten

Gifty & God is my helper

Startups

In een klein ‘bushdorpje’, Ago meda, dichtbij de hoofdstad Accra hebben we een houten kiosk gebouwd voor een moeder Gifty met 4 kinderen. Zij is zelf nog  jong maar ooit uitgehuwelijkt aan een man die kortgeleden op 89-jarige leeftijd is gestorven. Zij bleef berooid achter met 4 kinderen: Gabriel (9 jaar), Lisbeth (7 jaar), Koshie (3 jaar) en Afie(1 jaar). Ze slapen in een groot stenen bouwwerk met heel veel mensen samen en leven verder buiten met niets.

Nu heeft ze een kiosk en heeft hiervoor de naam bedacht: ‘God is my helper’. De moeder heeft nu van alles om te verkopen zoals kruiden, rijst, tomaten, olie, wasmiddel, zeep, schriften, potloden etc.

De kinderen hebben nu alle vier weer kleding en ondergoed. 

Er zijn school uniforms gemaakt(iedere school heeft zijn eigen kleur), schoenen gekocht en schoolmateriaal; de kinderen stonden te juichen en te dansen voor ons dat ze nu naar school kunnen i.p.v. de hele dag rondhangen met niets.

Ook bleken de andere kinderen van dit dorp niet naar school te gaan; we hebben daar als stichting ook uniformen voor laten maken en van alles gekocht en geregeld en als alles goed is gegaan, zijn er nu 20 kinderen naar school. We hebben daar een contactpersoon die dit gaat controleren.

Ze waren zo blij en jullie zo dankbaar: God bless you!