Nieuws

De banenmarkt op! werkbezoek

2
September
,
2019

Vandaag op bezoek bij de directrice van het opleidingsinstituut waar Paulina en Juliana hun naaiopleiding volgen en Delight haar banketbakkersopleiding.Er is onduidelijkheid over de rekeningen die maar blijven komen maar na heel wat gepraat hebben we dat nu op een rijtje.
Wij zitten al een tijdje met de vraag waar deze meisjes die nu zo’n goede en kostbare opleiding krijgen,passend werk kunnen vinden!In de dorpjes waar ze vandaan komen, is voor hun producten geen markt! We brengen dit ter sprake en de directrice legt uit dat zij Paulina, Juliana en Delight aan een goede baan kan helpen waar ze veel ervaring kunnen op doen!!! Het feit is echter dat de mensen in Ghana liever een eigen kioskje hebben en eigen baas willen zijn.Ook al hebben ze geen ervaring,geld en klanten.We halen Paulina erbij en leggen alles uit.De andere twee worden gebeld.
Alle 3 worden ze ervan overtuigd dat dit de juiste weg is zeker voor de eerste jaren.Ze zijn blij met de baangarantie en wij ook!!! Delight is bijna klaar maar mag nog een extra cursus doen!
We krijgen nog een rondleiding en vertrekken opgelucht.