Over Stichting Kwame

Wie was Kwame?

Kwame werd op tweejarige leeftijd van de ene op de andere dag voor het weeshuis neergelegd waar Liz werkzaam was. Het jongetje was ongelukkig, eenzaam en erg ziek. Kleine Kwame werd niet beter ondanks de vele ziekenhuis bezoeken met Liz. Korte tijd erna stierf hij.

'Wat had hij allemaal meegemaakt? Wat had zijn leven voor zin gehad?'

Uit Kwame zijn naam willen we nu met ‘Stichting Kwame’ voor andere kinderen het verschil maken. We willen kinderen een positieve toekomst geven vol liefde, succes en gezondheid. We willen dit realiseren met kleinschalige projecten die gericht zijn op de verbetering van leefomstandigheden, onderwijs, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Wij onderscheiden ons doordat de projecten kleinschalig zijn, transparant en de lijnen kort. Al onze projecten worden in samenwerking met de lokale bevolking praktisch vormgegeven en zij dragen zelf de verantwoordelijkheid waar mogelijk.

Maak kennis met  Ons team

Liz Sophie de Bruijn

Voorzitter

In 2007 ben ik voor het eerst als vrijwilligster naar Ghana vertrokken. Het ‘Afrika virus’ heeft mij zwaar getroffen en ik ben heel blij dat mijn verblijf in 2007 een fantastisch gevolg heeft gekregen met de stichting ‘Kwame’!

Jacqueline Budel

Bestuurslid & Medeoprichter

In 2007 vertrok dochter Liz maandenlang naar Ghana. Ik was vanaf de eerste minuut betrokken en enthousiast. Na een bezoek aan haar zijn we met z’n allen aan de slag gegaan en hebben we een aantal mensen in Ghana een beter bestaan kunnen geven!

Karin de Bruijn

Bestuurslid & Medeoprichter

Met veel liefde zet ik mij vanaf het eerste uur in voor onze kleinschalige en pragmatische stichting om Ghanese gezinnen de kans te geven zelfstandig in het leven te staan.

Godwin Awunor

Since 2008 I'm active for NGO Kwame and responsible for the monitoring of the families and projects in Ghana. I have a great heart and I'm happy to give back to my people through the Kwame foundation.

Helena Obeng

The intervention of NGO Kwame to some families in Ghana is unique. If a poor family receives support in the appropriate way, the arm of poverty begins to move in the anti clockwise direction, this has a big effect on all future members of the family.

Truus Heijligers

Wat een voorrecht om in Ghana te kunnen helpen!!! Ik heb zeer veel bewondering voor die hardwerkende, mooie, trotse, spontane Ghanezen. Fijn dat wij ze een steuntje in de rug kunnen geven, zodat ze een beter bestaan hebben.

Antoinette Valkenburg