Nieuws

Ponacka kids club nieuw dak dankzij Tropical Africa!

26
September
,
2019

Op bezoek bij PONACKA KIDS CLUB.
Helena en haar man vangen al jaren lang op zondagmiddag kansarme kinderen op. Zo fijn voor al die kinderen die iedere zondagmiddag trouw komen. Helena wordt geholpen door 2 vrijwilligers. Ze doen o.a. aan sport-, spel-, muzikale-, en creatieve activiteiten. De overkapping van Ponacka Kids Club was door de jaren heen te wankel geworden waardoor de club een maand dichtzat; het was te gevaarlijk om de kinderen te laten spelen. Dankzij de donatie van Tropical Africa kunnen de kinderen nu weer een hele tijd genieten van de Ponacka kids club onder een nieuw dak!

Vandaag staat het bezoek bij Helena Obeng op de planning.Antoinette achter het stuur en Helena leidt ons door het laatste stuk bush.Ant rijdt als een goede Ghanese taxichauffeur 👍! We hebben een basketbalring met achterbord ,ballen en springtouwen bij ons.
Met Helena de stand van zaken mbt de gezinnen en scholen doorgenomen zodat ze precies weet van het hoe en waarom.Dit is noodzakelijk omdat zij één van onze contactpersonen is als we weer in Nederland zijn.We laten ook geld bij haar achter voor het geval er extra geld nodig is voor de kinderen die we naar school laten gaan.
Er is een stevige nieuwe overkapping gemaakt voor de Ponacka Kids Club; gesponsord door Ruben!!!!
We betalen de jaarvergoeding voor de 2 vrijwilligers die Helena assisteren.
Vandaag is het een feestje voor de ongeveer 50 kinderen die aanwezig zijn: zij krijgen een heerlijke maaltijd.Er staan koelboxen vol klaar en wat over is gaat mee naar hun families!

We gaan opnieuw naar Rahim en geven hem de rest van het collegegeld en geld voor zijn boeken:hij kan aan zijn 2e jaar op de technische universiteit beginnen.
Morgen naar Krokobite voor ons project bij Joyce.Als het goed is heeft zij ook het nodige voor ons gemaakt....
De rapporten van Trinity,Black Madonna en Kojo heeft ze al doorgestuurd! Stille hint voor het schoolgeld.