Nieuws

Sportdag met God is Good Academy! werkbezoek

26
August
,
2019

Vandaag met een achterbak vol sportspullen naar de school in Ago Meda voor een soort van sportdag.De kinderen uit de benauwde volgepropte lokaaltjes gehaald en spelletjes gedaan met ballen, frisbees,hoepels,springtouwen etc. Wat een mierenhoop van blije,sportende kinderen.
Flip had van Scopo Atletico voetbaltenues gekregen en hij heeft een training voor de kinderen in elkaar gezet.En ook al was het een klein speelveld en veel te veel jongens, er werd fanatiek en enthousiast meegedaan.Voor Flip was het in de warmte met zoveel kinderen zweten geblazen maar top om te doen en de voetballertjes genoten.Een jongetje moest zelfs huilen toen hij weg ging.
De afspraken zijn gemaakt voor de graafwerkzaamheden dus dat kan zaterdag van start!
Bezweet en nogal vies van het sporten in het zwarte zand gaan we even wat drinken en dan door naar het gezin van Alami!

Alami maakt de meest mooie kleding tot bruidsjurken toe.Ze krijgt er alleen veel te weinig voor betaald.Ze zou haar bedrijfje eigenlijk op een betere plek moeten hebben.Paulina is heel enthousiast over de naaiopleiding die ze volgt en ook zij laat zien wat ze gemaakt heeft;ze bedankt ons voor de mogelijkheden die ze nu krijgt.De 2 kleintjes,David en Regina,zijn door hun oma opgehaald en niet teruggebracht en ook Elisabeth is weg...!
We zien Alami nog want de bestellingen zijn nog niet klaar en er is een afspraak met de ‘madam’ van het opleidingsinstituut van Paulina, Juliana en Delight dus ook Paulina kunnen we nog spreken.We laten geld achter zodat Alami veel eten voor het gezin kan inslaan op de markt!
Met een vol hoofd rijden we na een lange dag terug naar Accra