Projecten

God is Good Academy

Onderwijs

Sinds 2015 zijn we begonnen aan een schoolproject in Ago Meda (een klein dorpje in de Greater Accra region). Uitgegroeid tot een van onze grootste projecten.

We kwamen bij dit schooltje omdat we Agnes en Kofi opzochten. Een gezin waar we in 2014 een kiosk (winkeltje) voor hadden gebouwd. Toen we vroegen waar de kinderen naar school gaan vertelden ze vol trots dat hun dorpje nu een eigen school heeft. Eerder gingen er veel kinderen uit het dorp, niet naar school omdat de dichtstbijzijnde school veel te ver weg is. We wilden de school graag zien.

We kwamen na een lange wandeling door de 'bush’ bij een onafgebouwd schooltje. Nou ja, je kon eigenlijk niet van een schooltje spreken. Er zat geen dak op de 3 klaslokalen, er waren geen ramen, deuren en de vloer was zandgrond. De kinderen zaten op de grond.  Lesmateriaal was er al helemaal niet. De leerkrachten vertelde dat ze de kinderen veelal leerden wat ze zelf in hun hoofd hadden. Er zijn op dat moment 30 leerlingen.

Vincent Yvega, de oprichter van de school is hier samen met nog 2 leerkrachten gewoon een schooltje begonnen. Vincent had zelf op school gezeten en in Accra gestudeerd. Nu wilde hij de kinderen uit zijn thuisdorp onderwijs gaan geven om hen een betere toekomst te kunnen geven. Hij staat samen met zijn 2 collega’s met overtuiging voor de klas. Wat zijn we onder de indruk van deze enthousiaste mensen met leider Vincent voorop. Hij is een inspiratie en voorbeeld voor de kinderen uit het dorp. We besluiten meteen deze school als ons volgende project aan te nemen.

Inmiddels is er erg veel gebeurd, veel gebouwd, materialen naar toe gestuurd en gebracht, veel gesproken en heel hard gewerkt. Zowel door de leerkrachten, buurtbewoners, onze Godwin en wij zelf.

We hebben per jaar uiteengezet wat er allemaal gedaan is. We zijn super trots dat er inmiddels meer dan 300 leerlingen naar school gaan terwijl er in 2015 30 waren!