Projecten

God is Good Academy 2019 tot nu

Onderwijs

God is Good Academy is uitgegroeid tot een van onze grootste projecten. Van een gemotiveerd leraren team van 3 mensen en 30 leerlingen op de grond onder een boom staat er nu een heuse school met meer dan 300 leerlingen. De kinderen uit Ago Meda konden vaak niet naar school als ze klein waren omdat de dichtstbijzijnde school heel ver lopen was. Dat ze staan te springen om onderwijs in dit dorp is wel duidelijk. Met een vertienvoudiging van het aantal leerlingen werd het voor directeur Vincent een hele uitdaging. Hier willen we graag laten zien wat er vanaf 2019 tot nu gebeurd is. Door Corona heeft is de school in 2020 ook regelmatig dicht geweest. Ook werd de bouw en uitbreiding van de school lastig toen deze stil kwam te liggen. Sinds 2021 zijn de schooldeuren weer geopend en gaan we verder met de bouw van de school.

Nu

En daar staan we nu; we bouwen een nieuwe school voor de  kinderen in Ago Meda met hun enthousiaste leerkrachten en schoolhoofd Vincent als lokale held. 

We houden ervan om de kringetjes rond te maken. D.w.z. dat we graag gebruik maken van de lokale bevolking zodat we zoveel mogelijk kunnen aansluiten bij hun werkwijze en mogelijkheden. De economie daar steunen en mensen zelf in te huren om het werk te doen.

We willen graag met goede materialen bouwen zodat wat we neerzetten kwaliteit heeft en lang mee gaat. Ook is het bouwen in een afgelegen gebied duurder omdat alle producten getransporteerd moeten worden.

  • We gaan verder aan de slag om het bouwplan verder uit te voeren. Lokalen bouwen, vloeren gieten en daken erop. Zodat alle leerlingen straks echt eigen lokalen hebben en niet met meer dan 60 kinderen in 1 lokaal les moeten volgen.2019

  • Werkbezoek in oktober. Leerlingaantal op 267. Er zitten teveel kinderen in de klaslokalen. Er is niet genoeg ruimte, geen wc’s, doordat er te veel kinderen zijn slijt het meubilair te snel en kunnen ze niet goed schrijven of lezen en de kinderen kunnen niet op de schoolborden kijken. Kortom er moet wat gebeuren!!
  • We gaan aan de slag met het maken van een compleet bouwplan om op het nieuwe stuk land een school te bouwen. Compleet met schetstekening van het gebouw, hoeveel lokalen, materiaal lijsten, werkmannen, uurloon en een financieel plan. Nooit gedacht dat we hier ook nog als een soort ‘aannemers/architecten aan het werk zouden gaan!
  • We schakelen Helena Obeng (oud directrice weeshuis waar we ooit begonnen en werkt bij ministerie. We werken veel met haar samen) in en spreken alles met haar door. Haar man wil als supervisor fungeren om de bouw op te volgen.