Projecten

Helena - Fishes

Startups

In  Mei 2013 leren we Helena en haargezin kennen. We bezoeken haar samen met Helena Obeng. Die vindt dat de hardwerkende Helena wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Meteen al bij de eerste ontmoeting komt Helena enthousiast op ons afgerend. Ze is zelf begonnen met het verkopen van gedroogde vis, vanuit een huis in aanbouw. Omdat dit huis niet van haar is kan ze hier ook elk moment uitgezet worden. We zien dat deze vrouw nauwelijks spullen heeft, maar toch keihard werkt om aan geld te komen. Wanneer we haar wensen bespreken geeft ze aan dat ze dolgraag een kiosk wil hebben met een slaapgedeelte, zodat zij, haar moeder en haar kinderen letterlijk een dak boven hun hoofd hebben. Ondernemend als Helena is, vindt ze zelf een stuk grond waar de kiosk kan worden gebouwd. Stichting Kwame betaalt de landlord, voor één jaar, voor het gebruik maken van zijn grond. De kiosk wordt gebouwd. Nu heeft ze haar  eigen plekje van waaruit ze vis kan verkopen. Stichting Kwame biedt Helena dus meer zekerheid voor haar zaken en haar gezin.

Met dit zetje in de rug zijn wij er zeker van dat het goed komt met de hardwerkende Helena en haar drie kinderen.

Een paar maanden later bezoeken we Helena. We zijn trots op het brede assortiment dat ze vanuit haar kiosk verkoopt:gedroogde vis, rijst, tomaten en waspoeder.

Helena heeft een aantal jaren in de kiosk gewoond, maar ze is ondertussen verhuisd naar de Western Region. We hebben helaas geen contact meer met haar.