Projecten

Joyce & Joyfull Accessories

Startups

Joyce

Isaac 

Trinity (2005)

Black Madonna (2010)

Kojo (2012)

Trinity (links) karate kampioen van Ghana

Wij kennen Joyce vanaf het allereerste uur. Zij heeft een tafeltje met sieraden, schilderijen en wat tassen op de binnenplaats van Big Milly’s Backyard. Wij kopen bij Joyce kralen en kant en klare kettingen die we in Nederland proberen te verkopen en de opbrengst gaat uiteraard weer terug naar de projecten In Ghana. Joyce kan net rond komen maar als het toeristenaantal elk jaar weer terugloopt, zijn het zware tijden. Buiten onze aankopen, brengen we altijd kleding mee voor de kinderen en speelgoed.

We laten haar een voorraad kralen kopen zodat ze weer even een aanzetje heeft voor haar handel. Het is bij Joyce altijd een beetje thuiskomen. Zittend aan de grote houten tafel bij Joyce, ondertussen een beetje spelend met de kinderen, hebben we al heel wat inzicht gekregen in de Ghanese samenleving. Joyce is zeer afspraak betrouwbaar, kan lezen en schrijven en is ook onze contactpersoon voor de andere projecten in Kokrobite.We kunnen met haar bellen en sms’en. Een van de vele sterke inspirerende vrouwen!

We coachen haar door zo goed mogelijk in te zetten op de producten die ze verkoopt. Haar man Isaac maakt prachtige tassen die we ook regelmatig meenemen naar Nederland. Haar vervallen tafel is vervangen voor een prachtige kiosk beschilderd door haar bevriende kunstenaar. Haar assortiment wordt steeds meer uitgebreid maar de verkoop blijft moeilijk als de toeristen weg blijven. Van een afstand proberen we haar te inspireren.

Voor haar 3 kinderen betalen we het schoolgeld. Zij gaan naar Educare Montessori School. Trinity doet het heel erg goed, is een mini-Joyce, een van de weinige vrouwelijke karate kampioenen van Ghana en wilt graag de medische kant op als zij ouder is. Black Madonna wilt graag model worden en poseert er wat op los. Kleine Kojo gaat ook goed op school en wordt piloot als hij later groot wordt. We ontvangen elk semester alle schoolrapporten en krijgen dagelijks updates over hoe het met de kinderen gaat.